Nem kell mást tenni, csak kérni kell

Gyakran felteszik nekem az emberek azt a kérdést, hogyan tudnának kommunikálni az őrangyalukkal. A válasz egyszerű, nem kell mást tenni, csak kérni kell. Az őrangyalunk állandóan velünk van és reménykedve csak arra vár, hogy végre elkezdjünk rá figyelni. Valójában folyamatosan megérint minket arra várva, hogy végre egyszer észrevesszük őt.
Amint ezeket a sorokat olvasod, kérlek, fogadd el a tényt, hogy most is ott van veled. Ha nehezedre esik elfogadni, akkor próbáld meg félretenni a hitetlenségedet egy rövid időre és próbáld elképzelni. Legyen egy kis hited és légy nyitott a lehetőségre, hogy létezik valaki, aki mindvégig melletted áll, soha nem hagy el egy pillanatra sem és csak segíteni akar. Még akkor is, ha félsz megtenni, csak fogadd el és fogadd be az őrangyalodat. Ez az első lépés.
Az angyalok mindent megtesznek, hogy kapcsolatba lépjenek velünk, emberekkel. Láttam, ahogy az angyalok olykor az ember ruháját cibálják, vagy leejtetnek vele dolgokat, csakhogy magukra vonják a figyelmet. Oly sok segítség áll a rendelkezésünkre és oly sok angyal szeretne vezetni és utat mutatni nekünk, de sokan közülünk nem akarnak figyelni, vagy egyszerűen csak túl elfoglaltak ahhoz, hogy meghallják az angyalokat. Azt képzeljük, hogy mi magunk mindenre képesek vagyunk egyedül is.
Próbáljuk meg elképzelni egy pillanatra, milyen gyakran fordult elő velünk a következő dolog. Valahova tartasz és jobbra fordulsz bal helyett. A lelked mélyén tudtad, hogy balra kellett volna menned és rád tör a felismerés. Valójában az őrangyalod üzent neked telepatikusan, vagy suttogta a füledbe, hogy balra menj. Minden alkalommal, amikor hasonló dolog történik velünk, emlékeztessük magunkat, hogy legközelebb jobban kellene figyelni. Oly sokszor megfeledkezünk az őrangyalunkról, vagy teljesen ellentétesen cselekszünk, és aztán panaszkodunk, hogy a dolgok nem úgy történnek, ahogy azt elképzeltük. Isten azt szeretné, hogy boldogok legyünk és élvezzük az életet, de ehhez muszáj meghallanunk az őrangyalunk szavát.
Az angyalok imádnak tanítani és egyben csodálatos tanárok. Ha kellően nyitottak vagyunk és hajlandóak vagyunk figyelni és tanulni, akkor megtanítanak, hogyan kommunikáljunk velük. Az egyik legcsodálatosabb dolog az angyalokkal kapcsolatban az, hogy soha nem adják fel. Ha mi emberek fel is adjuk, ők soha. Elképzelni sem tudom, honnan ez a végtelen türelem.
A tanulás kezdeti szakaszában az angyalok triviális dolgok használatára tanítanak. Például elindultál már otthonról, mikor rád tör az érzés, hogy otthon maradt valami, pedig tudod, hogy minden nálad van. Nos, menj vissza és ellenőrizd, így tanítanak minket az angyalok. Nagy valószínűséggel rájössz, hogy mégis otthon maradt valami, illetve eszedbe jut, hogy valamit mégiscsak meg kellene tenni. Az angyalok hétköznapi dolgokat használnak fel a tanításuk során. Próbálnak eljutni hozzánk és közben válaszra, visszajelzésre várnak tőlünk. Mi emberek mindennek az értelmét firtatjuk. Hagyj fel azzal, hogy mindennek az értelmét, okát keresed egyfolytában. Ne bonyolítsd a dolgokat. Az angyalok majd üzennek, amikor a dolgok értelmét kell keresni. Az angyalok remekül tudnak jelezni, jelt adni. Ha csak most próbálunk először kapcsolatba lépni az angyalokkal, akkor kérjük meg őket, hogy adjanak jeleket is. És csak kérni kell őket folyamatosan. Akár kérhetjük azt is, hogy egy rég nem látott barát felhívjon, akivel már régen nem beszéltünk. Esetleg kérhetjük, hogy a szobában a lámpa meg-megvillanjon, amikor éppen az őrangyalunkra gondolunk, vagy kommunikálni szeretnénk vele.
Legyünk éberek és figyelmesek, mert gyakran hajlamosak vagyunk nem észrevenni a jeleket. Kérés közben gyakran érezhetünk a szobán átsuhanó gyenge fuvallatot. Előfordulhat, hogy az angyal megérinti a kezünket, vagy a semmiből jövő gombostűszúráshoz hasonlót érzünk. Ezek az apró jelek a mi őrangyalunk nekünk szánt jelei, hogy ezzel is üzenje, hogy jelen van és hogy hall minket. Nem számít, mennyire jelentéktelennek tűnő jelekkel üzennek az angyalok, ezek a remény jelképei, melyek arra emlékeztetnek minket, hogy nem vagyunk egyedül, függetlenül attól, hogy épp min megyünk keresztül az életünk során.
Szükségünk van a jelekre, mert mégis csak emberek vagyunk, akiknek kell a megerősítés. Muszáj tudnunk, hogy Isten és az angyalai ott vannak velünk. Isten sokféleképpen jelez nekünk. Nyitott füllel, szemmel és lélekkel láthatjuk csak meg őket, és ők segítenek nekünk életünket boldogabbá és örömtelibbé tenni.

Amit megmutattak

A minap a helyi patikában jártam és a pultnál egy kis öregember állt. Amint beléptem, ő épp végzett a vásárlással. A megvásárolt gyógyszert nézegette és erősen nyugtalannak tűnt. Az eladó kisasszony készségesen próbált neki segíteni, de mindeközben három gyönyörűséges angyal vette körül. Segítették megnyugtatni. Az őrangyala fénye ragyogott fel mögötte és végtelen szeretettel nézett le az idős férfira. A három angyal közül az egyik felém fordult és azt mondta: „Majd emlékeztetjük rá, hogy beszedje az orvosságot.”

Jelentéktelen történetnek tűnhet, de annak az embernek az a gyógyszeres kezelés stresszel és aggodalommal járt. Egy ponton az angyalok segítségét kérte és ők boldogan segítettek.